Tech

Megfigyelnék a diákok internetezését Angliában

Az angol kormány a radikalizálódástól félti a gyerekeket, ezért a megoldást abban látja, ha folyamatosan figyeli, hogy merre az ifjúság milyen internetes oldalakat látogat.

Az internet számtalan olyan oldallal rendelkezik, mely nem való gyerekszemek elé, és annak ellenére, hogy több lehetőség is van ezen oldalak blokkolására, mégis amolyan szélmalomharc az ellenük vívott harc. Pillanatok alatt létre lehet hozni egy másikat, illetve a tartalmak osztódással szaporodnak, és ami tegnap még csak egy oldalon volt megtalálható, az reggelre kelve tucatnyin.

Az Egyesült Királyság oktatási minisztere, Nicky Morgan azt mondta, a kormányzat tervei szerint hamarosan meg fogják figyelni a diákjaik internetszokásait, jelesül azt, hogy mely oldalakon járnak, de érdekes módon az indoklásban nem a felnőtt tartalmak elleni fellépés szerepelt, hanem az, hogy nem szeretnék, ha a fiatalok olyan oldalakra látogatnának, ahol radikalizálódhatnak. Ezt főleg amiatt kívánja elkerülni az angol kormány, mert az elmúlt időszakban több tinédzser és fiatal felnőtt is Szíriába utazott annak köszönhetően, hogy az interneten szerzett információk miatt “berántották” őket szélsőséges eszmék. Nicky Morgan szerint a kormány azt reméli, hogy ha jobban odafigyelnek a fiatalok által látogatott oldalakra, és a nem megfelelőeket időben kiszűrik, akkor a jövőben megelőzhető lesz, hogy mindez újra előforduljon.

internet radicalization

Ugyanakkor nem csak a folyamatos ellenőrzésben látják a megoldást, ezért az iskolákban hamarosan bevezetik az internethasználat oktatását, valamint segítséget nyújtanak a tanároknak és szülőknek abban, hogy biztonsággal távol tudják tartani a fiatalokat a radikalizálódástól. “Mint szülő, magam is tapasztalom, hogy mennyire fontos szerepet játszhat az internet a gyerekek oktatásában, ugyanakkor mindez komoly rizikókat hordoz magában, és mindent meg kell tennünk, hogy biztonságos online környezetet teremtsünk számukra, úgy az iskolában, mint az otthonukban”, mondta Morgan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik