Tech

Nem akar látni több Trumpot? Alakítsa át Voldemorttá!

Kiváló új kiegészítő érkezett a Chrome-hoz, ami rájátszik az amerikai elnökjelölt és a Harry Potter univerzum főgonosza közti analógiára.

Donald Trump igaz náciként mondta valamelyik nap, hogy egy árva muszlimot se engedne be az USA-ba, ha elnök lenne, mert ugye az összes terrorista. Ezután elkezdett terjedni az interneteken, hogy a republikánus elnökjelölt olyan, mint a Harry Potter könyvek főgonosza Voldemort, aki gyűlölte a nem varázsló társadalmat.

Ekkor befutott az írónő, J. K. Rowling válasza, aki azt írta ki Twitterére, hogy “milyen szörnyű. Voldemort sehol sincs rosszaságban hozzá képest”.

Mindez megihlette Sarah Xiyi Chent, aki összerakott egy szoftvert, egy kiegészítőt a Google Chrome-hoz, a Trump2Voldemort nevűt. Ha az ember telepíti, ez minden Trumpról szóló megnyitott cikkben lecseréli a neveket Voldemortra, Tom M. Riddle-re (a mágus legénykori neve, magyar fordításban Tom Denem), Tudjukkire esetleg Ő, Akit Nem Nevezünk Nevénre.

Chen ezzel a szöveggel ajánlgatja a kiegészítőt: “Rasszista, gyűlölködő és rusnya – ezek a patkányok ugyanolyanok. Avada Kedavrázd Tudodki nevét a böngésződből, hogy Újra Naggyá Tedd Amerikát”. A mondatban az Avada Kedavra a halálos varázslatot jelenti, a nagy betűkkel írt szlogen a végén pedig Trump kampánymondata.

Az alkotó hozzáteszi, miután telepítettük, nyugodt lelkiismerettel védjük meg a muszlimokat, adakozzunk a menekülteknek, szeressük a szabadságot és ne szavazzunk Voldemort nagyúrra.

A sztorit leközlő Huffington Post arról is ír, hogy eközben Nagy-Britanniában a parlamentnek is foglalkoznia kell hamarosan egy kérdéssel, ami egy online petíció miatt lett felkapott. Eddig 517 ezren csatlakoztak hozzá, a cél, hogy kitiltsák az országból Trumpot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik