Tech

Evolúció-tagadók támadják a Google-t

A Google vallási fanatikusokat haragított magára mindössze annyival, hogy megünnepelt egy előembert.

A Google saját logóját egyre kevesebbszer látjuk a keresősáv fölött, mivel a vállalat szívesen emlékeztet évfordulókra, ünnepnapokra és egyéb jeles eseményekre különféle animációkkal, rajzokkal. Egy ilyen, úgynevezett Doodle szerepelt az oldalon néhány napja, november 24-én is: a híres “emberré válás” képet átdolgozva, a “köztes láncszemet” kiemelve arra a 41 évvel ezelőtti eseményre emlékeztek, amikor régészek Etiópiában megtalálták egy australopithecus afarensis maradványait. Ez az előemberi csontváz sokban segített megérteni, hogyan sikerült elődeinknek a törzsfejlődés során felegyenesedni és két lábra állni. Az előembert a Beatles Lucy In The Sky With Diamonds című dala alapján Lucynak nevezték el (ezt a dalt hallgatták ugyanis folyamatosan a régészek).

Szép évforduló, fontos felfedezés, nem csoda, hogy a Google egy napot Lucy felfedezésének szentelt. Ez volt az aznapi Doodle:

google-lucy-02

Azonban nem mindenki örült az ártatlan rajznak: kreacionisták, evonúció-tagadók, radikális keresztény szekták tagjai és a modern tudományt elutasító hívők az internet széltében-hosszában ekézni kezdték a keresővállalatot, amiért “hazugságokat magasztal”.

“Másokra erőlteted a tévhitedet, mi, Google? Ezt akarjátok megetetni velünk, keresztényekkel?” – írja egy Twitter felhasználó. “Google, az emberek első generációja Ádám és Éva, nem valami hülye majom” – háborog egy másik. De vannak még zseniális beszólások. “Hé, Google, én nem vagyok majom!”, vagy esetleg “A Google egy HAZUGSÁGOT éltet egy olyan képregénnyel, miszerint egy majom átalakul emberré”.

Köszönjük, emberiség. Van, aki tényleg nem fejlődött tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik