Tech

A Marsra repít bennünket a legújabb virtuális szemüveg

A Samsung és az Oculus harmadik közös fejlesztésű VR kütyüje megérkezett a boltokba és Hollywood is nagyon odafigyel rá.

A Samsung tavaly szeptemberben mutatta be a Galaxy Note 4 phablettel kompatibilis és 199 dolláros Gear VR-t, melynek idén március elején mutatkozott be a Galaxy S6, illetve Galaxy S6 edge okostelefonokhoz készített új kiadása. Ez utóbbi készülék változatlan áron került forgalomba, de az elődjénél kisebbé és könnyebbé vált, újtartervezett pántokat kapott és aktív szellőzéssel látták el.

Ez tehát a közelmúlt – a jelen viszont már a harmadik generációs Gear VR-ról szól, melyet szeptember végén jelentett be a Samsung és a Facebook által nemrégiben felvásárolt Oculus. A november 20-tól rendelhető újdonság most már meg is jelent a kereskedelmi forgalomban, első körben az Egyesült Államokban, de hamarosan az európai forgalmazás is megkezdődik. Jó hír, hogy az év végéig Magyarországon is boltokba kerül az új Gear VR.

Snap1020

Az elődjénél 22 százalékkal könnyebb legújabb modell könnyen kikövetkeztethető módon már a legújabb Galaxy S6 edge+ és Galaxy Note5 telefonokat is támogatja, de ezenkívül a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge is simán beletehető. A 310 gramm tömegű, illetve 201,9×116,4×92,6 milliméter méretű újdonság ára a felére csökkent, vagyis a friss Gear VR ára mindössze 99 dollár (29 ezer forint). A többek közt Lionsgate, Netflix, Hulu és 20th Century Fox tartalmakkal támadó virtuális szemüvegen a Minecraft különleges kiadása is játszható.

A 20th Century Fox kiadta a “The Martian VR Experience” címet kapott előzetest, melynek segítségével bárki pillanatok alatt a Marsra katapultálhat képzeletben: a Gear VR révén 360 fokban körbe lehet nézni a vörös bolygón, és akár a Mentőexpedíció (The Martian) című film főszereplőjének is képzelhetjük magunkat. A mozifilmmel párhuzamosan rögzített 20 perces VR-mozifilm teljes változata valamikor a jövő évben jelenik majd meg. A Gear VR-ban, illetve a 360 fokos virtuális valóságban rejlő lehetőségekkel közelmúltbeli részletes tesztünkben ismerkedhetnek meg Olvasóink.

Snap1021

Ajánlott videó

Olvasói sztorik