Tech

Brutális méretű tablettel támad a Samsung

Nem tudni, hogy pontosan milyen megfontolásból, de a koreai gyártó hamarosan egy gigantikus táblagépet dob piacra, melyről most már néhány fotónk is van.

A jelenleg forgalomban lévő tabletek túlnyomó többségében általában 8-10 colos képátlójú érintőkijelző található, és még a legnagyobb modellek is “csak” 12 hüvelykes panelt villantanak. Ehhez képest a Samsung érkezőben lévő legújabb modelljében akkora kijelző figyel, mint amekkorát még laptopokon sem látunk sokszor, a képátló 18,4 hüvelykes lesz. A sokat pletykált újdonságról már maga a Samsung is említést tett, mégpedig a Gear S2 okosóra berlini bejelentését követően. A gyártó ekkor csak annyit közölt, hogy hamarosan érkezni fog egy a korábbiaknál jelentősen nagyobb új tablet, melyről most azonban már néhány remek kiszivárgott gyártói fotó is a rendelkezésünkre áll. A képeken jól látszik, hogy a Samsung szokásaitól eltérően ezen az eszközön már nem lesznek a kijelző mellett hagyományos nyomó- és érintőgombok.

Snap683

Az SM-T670 típusjelzésű, a kereskedelmi forgalomban várhatóan Galaxy View néven felbukkanó újdonság előlapját uraló TFT LCD panel 1920×1080 pixeles Full HD felbontással rendelkezik, ami a méretét tekintve elég karcsú, hiszen ily módon a pixelsűrűség mindössze 119 ppi. A megfelelő számítási teljesítményre a gyártó saját fejlesztésű Exynos 7580-as chipkészlete jelenthet garanciát, melyben nyolc darab 1,6 GHz-es processzormag és egy Mali-T720-as grafikusgyorsító kapott helyett. A RAM 2 GB kapacitású, a 32 GB flashmemória pedig microSD memóriakártyával bővíthető.

Snap682

A 451,8×275,8×11,9 milliméter méretű monstrum Android 5.1.1-es (Lollipop) operációs rendszert futtat, kamerái pedig 8, illetve 2 megapixelesek, bár egyes források szerint hátsó kamera nem lesz a készüléken (próbáljon is bárki egy ekkora péklapáttal fotózni). A várható ár egyelőre ismeretlen. Szeptember elején az IFA-n járva egyébként találkoztunk hasonlóan gigantikus tablettel, az Alcatel Xess-szel, melyben egy 17,3 colos kijelző található, a Samsung kínálatából pedig tavaly tavasszal teszteltük az átlagnál nagyobb, 12,2 colos Galaxy Note Pro 12.2-t.

Snap681

Ajánlott videó

Olvasói sztorik