Tech

Belepislogtunk a jövőbe a legújabb virtuális szemüveggel

A virtuális valóság témakörben igen komoly lehetőségek vannak, és ezzel többek közt a Canon is teljes mértékben tisztában van.

A Samsung nemrégiben jelentette be Gear VR nevezetű virtuális szemüvegeit, melyek közül az első modellt a közelmúltban mi is alaposan leteszteltük, a napokban Párizsban megrendezett Canon Expo 2015 rendezvényen pedig a Canon hasonló fejlesztését is sikerült kipróbálnunk.

Snap590

Az egyelőre még prototípus állapotú készülék legfontosabb ismertetőjele a két alsó szarv, melyet használat közben egyelőre még tartanunk kell, de a későbbiekben vélhetően a kényelmesebb használatot is megoldja majd a gyártó. Lényeg a lényeg, amerre forgatjuk a fejünket, arra fordul a kütyüben látott kép is, ezenkívül pedig a hang is 360 fokban aktívan változik, így ténylegesen azt érezzük, hogy egy másik világba csöppenünk.

Snap591

Jó hír, hogy a Gear VR enyhén darabos képminőségénél egyértelműen jobb képet biztosít a Canon fejlesztése: a 2560×2880 pixeles felbontású kütyüben két darab 5,5 colos képátlójú kijelzőt figyelünk egészen közelről, még pedig speciális lencsék segítségével. Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy a 120 fokos látószögű Canon különlegesség vajon mikor és milyen áron lesz kapható – a Samsung 96 fokos látószögű legújabb Gear VR-ja novemberben 99 dolláros áron debütál a boltokban.

Snap592

Ajánlott videó

Olvasói sztorik