Tech

A Samsungnak már nem fontos Európa?

A Samsungnak már nem fontos Európa?

A dél-koreai gyártó mobil és kütyü fronton mostanság elég mostohán kezeli az öreg kontinensen élőket. Van, amit késve kapunk, és van, amihez hozzá sem juthatunk Európában.

Az elmúlt hetekben igen komoly felháborodást keltett, hogy a Samsung idén nem dobja piacra Európában a sokak által várva várt Galaxy Note5 csúcsmobilt, mely 2015-ben csak az USA-ban és Ázsiában vásárolható meg. (Ez persze nem akadályozott meg bennünket abban, hogy gyorsan leteszteljünk egy nem európai piacos Note5-öt.) A legfrissebb híradások pedig most arról szólnak, hogy a tengerentúlon már október elején debütáló Gear S2 okosóra Európában csak a hónap végén lesz kapható, de ami talán ennél furcsább (vagy dühítőbb), hogy az európai vásárlók csak az alapmodellhez férhetnek hozzá, vagyis a 3G-s és GPS-vevős változat nem lesz kapható az öreg kontinensen. Legalábbis első körben semmiképpen sem.

Ahogy arról már beszámoltunk, az IP68-as minősítésű, vízálló kivitelű Samsung Gear S2 alig 11,4 milliméter vastag, könnyű és kompakt dizájnjának köszönhetően igazán kényelmes viseletet biztosít. Élénk 1,2 colos Super AMOLED kijelzője 360×360 pixeles felbontású (302 ppi-s pixelsűrűség). Az optimalizált Tizen OS-nek és az 1 GHz-es, kétmagos processzornak köszönhetően a Samsung Gear S2 a Samsung szerint gyorsan és pontosan hajt végre bármilyen rá váró feladatot. A RAM 512 MB-os, a flashmemória pedig 4 GB kapacitással rendelkezik.

Snap325

A felhasználók egyetlen pillantással bármikor követni tudják a naptár és az e-mail értesítéseiket, valamint a híreket, vagy közvetlenül üzenetet is küldhetnek róla. Az egyedi forgatható előlapkeret és a “Home”, valamint “Back” gombok biztosítják a gyors, és pontos használhatóságot, valamint az értesítésék és alkalmazások kényelmes elérését. A Gear S2 3G kapcsolattal is választható, amely magában foglal egy e-SIM-et, így a gyors funkciókat akkor is végre tudjuk vele hajtani, ha nincs a telefonunk a közvetlen közelünkben. A 3G változat sajnos csak egyes piacokon lesz elérhető, és egyelőre nem tudni, hogy Magyarországra meg fog-e érkezni.

Jó hír, hogy a kütyü minden olyan okostelefonnal kompatibilis lesz, melyen Android 4.4, vagy újabb operációs rendszer fut, illetve legalább 1,5 GB RAM-mal fel van vértezve. A b/g/n Wi-Fi, illetve Bluetooth 4.1 kompatibilis Samsung Gear S2 sötétszürke házzal és sötétszürke karpánttal, valamint ezüst házzal és fehér karpánttal lesz elérhető. A fekete Samsung Gear S2 classic bőrszíjjal lesz kapható, várhatóan mintegy 80-120 ezer forintos áron.

Olvasói sztorik