Tech

Jönnek a vezeték nélkül tölthető Canon fényképezőgépek

A japán gyártó legújabb fejlesztésének köszönhetően minden korábbinál kényelmesebbé válik a fotómasinák töltése.

Az okostelefon piacon mostanság egyre több gyártó foglalkozik a vezeték nélküli töltési lehetőséggel, elég csak a Samsung által nemrégiben bejelentett Galaxy Note5 és Galaxy S6 edge+ telefonokra gondolni, melyek akár wireless módon is villámgyorsan feltölthetők. A fényképezőgép gyártók eddig nem igazán foglalkoztak a témával, most azonban végre változni látszik a helyzet.

A New Yorkban megrendezett Canon Expón bemutatkozott a gyártó következő generációs Connect Station megoldása, mely az év elején debütált CS100-as modell továbbfejlesztett változata. Az egyelőre még prototípusként létező új fejlesztés lényegében úgy néz ki, mint egy modern konyhai mérleg, a használata pedig rendkívül egyszerű. Nincs más dolgunk, mint az NFC kompatibilis készülék tetejére helyezni a fényképezőgépünket, melyet követően az azon tárolt fotók azonnal kiolvasásra kerülnek, ezután pedig automatikusan megkezdődik a fényképezőgép akkumulátorának vezeték nélküli töltése.

Snap308

Az 1 TB-os merevlemezzel, HDMI-kimenettel és 4K Ultra HD támogatással rendelkező újgenerációs Connect Station androidos és iOS szoftveres okostelefonokkal és tabletekkel kezelhető. A Canon Expón egyedileg módosított EOS M3 és EOD Rebel T6s (760D) demózták a wireless töltésben rejlő lehetőségeket, azt viszont egyelőre sajnos még nem tudni, hogy a gyártó új fejlesztése mikor és milyen áron jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik