Tech

Elképesztő szabadságot ad a közeljövő 3D-mozija

Technet
Technet

2015. 08. 02. 06:00

Ha a filmstúdiók áttérnek virtuálisvalóság-szemüvegre, tényleg benne lehetünk a történetben.

Újabb rövidfilmmel demonstrálja a filmkészítés jövőjét a Story Studio. A csapat a jelenlegi legnépszerűbb virtuálisvalóság-szemüvegre, az Oculus Riftre készít alkotásokat, amelyek tényleg képesek megmutatni, hogyan lehet végre elszakadni a vászonra vetített képektől.

Az Oculus Rift különféle fejlesztői kiadások után 2016 elején kerül végleges formában is piacra, ekkorra időzíti a süni ünnepi készülődéséről szóló, 12 perces animáció megjelenését a filmstúdió. A Henry című rövidfilm érdekessége az, hogy nincs fix kameraállás, nem vagyunk kötelesek azt nézni, amit a rendező meghatároz. Ha kedvünk tartja, elforgathatjuk a fejünket, és a főhős helyett körülnézhetünk az odújában, vagy épp részletesen megvizsgálhatjuk a berendezést.

henry-oculus-rift-3d-film (Array)

Az ilyen jellegű filmkészítés persze sok-sok kihívást is tartogat a rendezők és operatőrők számára, hiszen innentől nem lehet fix kameraállásokkal “rávezetni” a nézőt a történet egyes fontos pontjaira. Viszont emellett pont a szabadság érzetét nyújthatja a nézőknek, akik végre tényleg úgy érezhetik, hogy “benne vannak a filmben”, ott állnak a főhős mellett, és szabadon körbenézve azt is láthatják, amit maguk a szereplők látnak. Az alábbi videóban a kisfilm készítéséről megélnek az alkotók, és láthatunk pár olyan szerencsés tesztelőt is, akik már élesben próbálhatták ki az újszerű moziélményt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.