Tech

Facebook Messenger: térképrészlet üzenetben

A Facebook népszerű üzenetküldő szolgáltatása most egy újabb funkcióval gazdagodott.

Az okostelefonokon a normál Facebook alkalmazásból nemrégiben kivált Facebook Messenger az egyik legtöbbet használt alkalmazás, melynek kapcsán most egy új fejlesztésről számolt Zuckerberg úr vállalata.

A Facebook Messenger révén mostantól minden korábbinál egyszerűbben megoszthatjuk ismerőseinkkel, hogy aktuálisan éppen hol tartózkodunk: ehhez nem kell mást tenni, mint a kijelző jobb alsó részén rányomni a három kis pöttyöt tartalmazó ikonra, és ott kiválasztani a megfelelő opciót. Az új megoldás révén nemcsak az aktuális tartózkodási helyünk osztható meg térképrészlet formájában, hanem lényegében bármilyen egyéb helyszín is, vagyis semmi akadálya annak, hogy egy egyszerű üzenetben elküldött térképrészlet révén informáljuk ismerőseinket, hogy pontosan melyik étteremben szeretnénk együtt ebédelni velük.

Az újfajta opcionális helyszínmegosztási funkciót felvonultató frissített Facebook Messenger alkalmazás terjesztése már javában folyik, és néhány napon belül várhatóan minden felhasználóhoz el fog jutni az új feature.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik