Tech

Ez a legjobb olcsó tükörreflexes fényképezőgép

A TIPA szerint jelenleg a Nikon kínálatában lelhető fel a legkiválóbb elérhető árú DSLR fotómasina.

A fényképész szakújságíróik nemzetközi szervezete (TIPA – Technical Image Press Association) kihirdette, hogy idén mely fényképezőgépek kaptak TIPA-díjat. A “Best Digital SLR Entry Level” kategóriában az idén év elején leleplezett Nikon D5500 lett a befutó, vagyis a szervezet szerint jelenleg ez a legjobb belépőszintű tükörreflexes digitális fényképezőgép. Megjegyzendő, hogy tavaly is a Nikon volt a győztes ebben a kategóriában, még pedig a D3300-as modellje révén.

A 124x97x70 milliméter méretű, illetve 420 gramm tömegű Nikon D5500-ban egy 24 megapixeles felbontású, DX méretű CMOS képszenzor található, mely a legújabb trendeknek megfelelően optikai aluláteresztő szűrő nélkül támad. A választható legnagyobb felbontás 6000×4000 pixel, a képfeldolgozásról egy nagy teljesítményű Expeed 4 processzor gondoskodik, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO25600 között állítható.

A 95 százalékos lefedettségű pentatükrös optikai képkereső mellett egy 3,2 colos képátlójú TFT LCD teljesít szolgálatot, mely elsősorban 1,037 millió pixeles felbontásáról, másrészt pedig szabadon mozgatható mivoltáról ismerszik meg. A harminckilenc AF-pontos és kilenc keresztszenzoros autofókusz-rendszer gondoskodik a gyors élességállításról, ezenkívül említést érdemel még a 2016 pixeles RGB szenzoros fénymérés, a Full HD (60 fps) videófelvevő, a Wi-Fi adatátvitel, illetve az egy feltöltéssel készíthető mintegy 820 felvétel. A fekete és vörös színben készülő Nikon D5500 gépváz hazánkban jelenleg legolcsóbban mintegy 250 ezer forintos áron kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik