Tech

Karbonszálas 4K kamera miniméretben

Ez a professzionális képminőséget biztosító vadonatúj kamera meglepően kompakt méretűre sikeredett.

Az ARRI nevezetű gyártó bejelentette legfrissebb termékét, mely nem más, mint a profi képminőséget kompakt formában biztosító Alexa Mini. A látványos karbonszálas borítást kapott újdonság mindössze 185x125x140 milliméter méretű, tömege pedig 2,3 kilogramm, vagyis minden további nélkül alkalmas drónokon történő professzionális használatra.

 

A készülék lelke egy Bayer-szűrős, 35 milliméteres formátumú ARRI ALEV III CMOS képérzékelő, melynek révén maximum 3424×1926 képpontos felbontású videók készíthetők, mégpedig igen nagy dinamikaátfogás mellett. A maximum 200 képkocka/másodperc sebességre képes kamera beépített motorizált ND-szűrőt tartalmaz és PL, B4, valamint EF bajonettes objektívek csatlakoztathatók rá.

 

A CFast 2.0 és Wi-Fi kompatibilis kamera Android és iOS szoftveres készülékekről egyaránt távirányítható. Bár az ARRI Alexa Mini árát egyelőre sűrű homály fedi, annyit már tudni lehet, hogy az előrendelés márciusban kezdődik meg, az első példányokat pedig májusban szállítja le a gyártó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik