Tech

Figyelem, a netadó nem halott, csak pihen!

Technet
Technet

2014. 10. 31. 09:01

Bár sokan máshogy kommunikálják, a netadó nincs visszavonva, csak időt kér: megnyugvás helyett érdemes felkészülni a jó válaszra.

Korábban a témában:

Orbán Viktor a 180 perc adásában kitért az internetadó kérdésére is, és lényegében ideiglenesen visszavonta a tervezetet. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy már ne értene egyet saját ötletével, azzal pedig főleg nem, hogy az új sarc lekerülne a napirendről.

A miniszterelnök szerint kommunikációs probléma merült fel, az emberek rosszul fogták fel az ötlet célját és lényegét, ezért januárban nemzeti konzultáción kérdezi meg a nép véleményét két témáról, a szabályozásról és az internet pénzügyi kérdéseiről. Viszont érdemes odafigyelni, könnyű ezt is félreérteni. Van, aki szerint hurrá, visszavonta az adót, más értelmezés szerint de jó, népszavazás lesz. Egyik sem igaz, most kell aztán igazán nagyon-nagyon odafigyelnünk.

csak-pihen-a-netado (technet, hir24, internetadó, internetadó 2015, netadó, adó, adó 2015, internet, kormány, orbán viktor, nemzeti konzultáció, tüntetés, )

A nemzeti konzultáció ugyanis nem hagyományos értelmeben vett népszavazás. Semmiképp sem az szerepel majd a kérdőíveken, hogy “ön szeretne-e internetadót?”, hanem valami jóval körmönfontabb megfogalmazás. A korábbi konzultációs retorika alapján ilyesmit tudunk elképzelni: “A Magyarországon működő telekommunikációs szolgáltatók jelentős extraprofitot halmoznak fel, amellyel az önök pénzét kiviszik az országból. Egyetért-e ön azzal, hogy ezt az extraprofitot a távközlési adó kiterjesztének módszerével ezek a szolgáltatók inkább az államkasszába fizessék be, hogy így ezt visszaforgathassuk a magyar nép javára és dicsőségére?” Ó, hiszen ez nagyszerű, mondja majd a sorok mögött nehezen olvasó honpolgár, és lelkesen az igen válasz mellé tesz egy ikszet. Utána pedig csodálkozik, amikor azt hallja: “Az önök akarata szent, ezért mostantól egy gigabájt 150 forint…”

A vasárnapi és keddi tüntetések mögött álló “Százezren az internetadó ellen” Facebook-csoporton máris olyan demonstrációt szerveznek, melynek elnevezése “GYŐZELEM! Orbán meghátrált – ünnepeljünk ma 18 órakor a József nádor téren“. Kíváncsiak vagyunk, azért elhangzik-e majd a szónokok szájából, hogy a meghátrálás csak ideiglenes.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Hosszú Katinka megvédte az Eb-címét

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.