Tech

Hologrampolitikusok forradalmasíthatják a kampányokat

Indiában már kipróbálták, Amerikában bevetésre kész a technika, ami Tupac Shakurt is „feltámasztotta” egy koncert erejéig – írja a Businessweek.

Narendra Modi indiai miniszterelnök azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ahol nem tudott megjelenni a kampányban, ott hologramként állt a közönség előtt. A megoldás több egy egyszerű videokonferenciánál, mivel valószerű, háromdimenziós képet ad. Nem tudni, mennyire játszott ebben közre a hologram, de Modi megnyerte a választást.

 AFP / Sanjay Kanojia

A technológiát egy amerikai cég is megszerezte és irodát nyitott Washingtonban, ahol szintén politikai kampányokhoz akarnak ilyen szolgáltatást biztosítani. Még kormányzati lobbistájuk is van. Szerinte 2016-ban már Ronald Reagan és John F. Kennedy háromdimenziós mását is bevethetik a demokraták és a republikánusok.

2012-ben ugyanezzel a technikával „élesztették fel” Tupac Shakur rappert egy fesztiválon, idén pedig a Billboard zenei díjátadóján Michael Jacksont „léptették fel”. A CNN is próbálkozott hasonlóval – Obama megválasztásának éjszakáján a hírcsatorna egyik műsorvezetője hologramként készített interjút az egyik kormányzóval, meglehetősen vicces látványt nyújtva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik