Tech

Ezért omlott össze a Telekom

A Magyar Telekom kedden délelőtt a vezetékes hálózatban is elhárította a problémát, így minden szolgáltatása rendben működik - közölte a társaság az MTI-vel.

Kedden a hajnali órákra a mobilhálózatát érintő hiba elhárult, ugyanakkor az internet alapú televíziós (IPTV), illetve a vezetékes internet szolgáltatásban még kisebb fennakadások voltak tapasztalhatók. A bizonytalan működést az IP hálózat meghibásodása okozta – közölte hajnalban a társaság.

A Magyar Telekom ügyfelei hétfőn este nyolc óra óta észlelhettek fennakadásokat a mobiltelefon, IPTV és internet szolgáltatásban országosan. A szolgáltatások bizonytalanul működtek.

Legutóbb február végén voltak fennakadások az ország több pontján a Magyar Telekom szolgáltatásaiban.

Nincs mobil? És akkor mi van?

Kérdezhetik egyesek. Holott kiderült, hogy ébredés után rögtön a mobilunkhoz nyúlunk, és egy nap egybefüggően hat teljes percig vagyunk képesek kibírni mobil nélkül. Rácuppanunk, és csak este, az álom örvényei csavarják ki kezünkből a készüléket. Naponta 150 alkalommal ellenőrizzük a mobilunkat (egy nap kb. 14 400-szor veszünk levegőt, 96 levegővételre jut egy mobilbizerga). Átlag 22 hívást intézünk, 23 sms-t küldünk, 18-szor győződünk meg a pontos időről, és akkor még az okostelefonos alkalmazások, a csevegést, a facebook, az időjárás, a sport- és egyéb hírek olvasását nem is számoltuk. Ma, akinek kimarad egy nap a telefon nélkül, mintha légüres térbe kerülne. Íme egy tanulságos eset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik