Tech

A Samsung is belép az online zeneszolgáltatók piacára

Szabó Zsanett
Szabó Zsanett

2014. 03. 08. 09:51

A Samsung bejelentette Milk nevű zeneszolgáltatását, ami csak a cég Galaxy szériáján lesz elérhető.

Némileg meglepő, ugyanakkor erősen a Samsung világuralmi terveibe illő lépés az, hogy a dél-koreai vállalat belép az online zeneszolgáltatások piacára. A piacon rengeteg zeneszolgáltató versenyez egymással, ráadásul kevés ér el számottevő profitot. Olyan szolgáltatás pedig nem nagyon van az Apple iTunes rendszerén kívül, ami platformra van korlátozva.

Samsung Milk (samsung, samsung milk)

A Samsung Milk appját az androidos Google Play boltból lehet letölteni péntektől, de csak Samsung Galaxy telefonokon (Note 2 és nagyobb, S3 és nagyobb) működik és csak az Egyesült Államokban. A szolgáltatás ingyenes és nincsenek benne reklámok, mint pl. a Spotifyban, de ez a Samsung szerint is csak korlátozott ideig tart.

A Milk a már régóta létező Slacker Radio technológiára épül (ez a Pandorához hasonlóan algoritmusok és szakértői ajánlások keveréke), annak brandelt újracsomagolása a Samsung számára. Ez a szolgáltatás – a rádióhangolóra/analóg állomáskeresőre hajazó tárcsás interfészen kívül, amit a Samsung egy évig terezett, ld. a videóban – nem igazán tűnik ki a versenytársak közül, semmilyen erős előnye nincs a már említett ideiglenes ingyenességen és reklámmentességen kívül, viszont a Samsung biztosan nagyon erősen fogja nyomni a Galaxy telefonokon, ami azért elég nagy marketingerő. A slackeres szál következményeként kb. 200 rádiócsatornából választhatunk és mintegy 13 millió dalhoz férhetünk hozzá. A hallgatási mód alapján a Milk leginkább az iTunes Radio ellenfelének tekinthető. A Milk képes számok offline tárolására, de ez inkább csak egy technikai fícsör, ami azt hivatott áthidalni, ha hallgatás közben átmegyünk pl. egy internet-elérés elől árnyékolt alagúton. Érdemes megjegyezni, hogy a saját zeneszolgáltatás egy újabb távolódó lépése a Samsungnak a Google-tól (ld. a Tizen operációs rendszerrel szállított új Gear eszközöket).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.