Tech

Így csinálj tamagocsit a virágodból!

Létezik egy applikáció, ami képes arra, hogy elmondja a növényünk igényeit. Készítői elérték, hogy napközben is közvetlen netes kapcsolatban legyünk a virágunkkal vagy éppen a zöldbabültetvényünkkel.

A Flower Power egy olyan app, amihez egy Bluetooth kapcsolattal ellátott kis eszköz tartozik. Maga a készülék olyan, mint egy kis faág, ami egy sima AAA elemmel fut. A készülék méri és nyomon követi a fény intenzitását, a levegő hőmérsékletét, a műtrágya szintjét és a talajnedvességet. Azt, hogy mikor kell locsolni, még nagyjából sejti az ember, de a többi környezeti problémát képtelenség észrevenni a kornyadozó növényen. Erre találták ki ezt a kis okosságot, amiben még nevet is adhatunk a kedvenc virágunknak.

A beállítás néhány percet vesz igénybe. Az appon belül ki kell választani a növényt típusát (most 6000 fajta közül választhatunk, és igen, Cannabist is), majd be kell dugni a cserépbe a kis faágszerű mérőműszert. Miután pár percig feltérképezi a helyzetet, adatokat küld a telefonra a növény állapotáról. Ha a létfontosságú értékek csökkeni kezdenek, notifikációkat (értesítéseket) kapunk a telefonunkra a virág aktuális krízishelyzetéről.

Ha nem akarjuk, hogy gyakran hisztizzen a növény, azért mégis oda kell figyelni rá, mert nem túl kellemes, amikor fél óránként azért pittyeg a telefon, mert szomjas a mimózánk. Sajnos egy faág csak egy beállított növényt és annak környezetét méri, így minden egyednél újabb ágacskát kell beszúrni a cserépbe. Alkalmas kis kertben is, ahol mondjuk csak zöldbabot termesztünk. 60 dollárba kerül, kicsit drága mulatság, de maga az ötlet jópofa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik