Tech

Világújdonság: láthatatlan felhőkarcoló

Avagy a látványhiányos építészeti látványosság.

A Tower Infinity, vagyis a Végtelenség Torony névre hallgat a dél-koreai főváros, Szöul következő felhőkarcolója, amely 450 méteres magassága ellenére néha fel se fog tűnni.

A bújócskázásra technikailag úgy lesz képes, hogy homlokzatát LED-ek és kamerák fogják borítani, így egyik oldalán az jelenik meg, amit a kamerák a másik oldalon látnak. Természetesen nem teljes láthatatlanságról van szó, az építészek szerint a rendszer egy délibábhoz hasonló látképet produkál. De persze annak sincs semmi akadálya, hogy videók vagy épp reklámok fussanak a torony egész felületén.

A felhőkarcoló egyébként akkor sem lesz csúnya, amikor épp nem próbál meg elbújni, hiszen egyik fő alkotóeleme az üveg, ráadásul nemcsak kívül, hanem belül is – számos olyan emeletet terveztek, amelyen függőlegesen is át lehet látni. A méretes turistalátványosság elsősorban szórakoztatóközpontként működne: a mozik és éttermek mellett a komplexumban egy egész vízipark is helyet kap majd.

Majd, ugyanis egyelőre nem tudni, mikorra sikerül felhúzni, hiszen – bár az elmúlt tíz év a tervezésével telt -, az építési engedélyt csak nemrég adták ki.


Forrás: Archinect

Ajánlott videó

Olvasói sztorik