Tech

Brutális kijelzővel támad az új Zenbook

Júniusban már megvillantotta új csúcs-Ultrabookját az ASUS, most azonban egy videóval tüzeli fel a vastagabb pénztárcájú vevőket a gyártó.

Az IFA kiállítás sajtótájékoztatója előtt egy új videót tett közzé az ASUS, melynek “sztárja” a júniusi Computexen már beharangozott csúcs-laptop, a Zenbook Infinity. A név némelyest változott, a csúcs-faktor viszont aligha.

Az előzetes alapján tesztlaborunk alig várja, hogy belibegjen hozzánk is a legújabb ASUS Ultrabook, amely a korábbi elnevezés helyett végül a kissé kevéssé fellengzős Zenbook UX301 nevet kapta.

A videón is megmutatott új Zenbook kijelzője 13,3 hüvelykes képátlójú, és a MacBookok Retina technológiája után eredve kifejezetten szép felbontással, jelesül 2560×1440 képponttal büszkélkedhet. Természetesen multitouch panelről van szó, amelyet Gorilla Glass 3 borítás véd a környezet (és a túl vehemens felhasználók) által okozott károktól.

A Zenbook UX301 összecsukva is mindössze 15,5 milliméter “vastag”, de a pengevékony gépházba így is befért egy Haswell Core i7 processzor, 802.11 a/c szabványú WiFi, valamint az ASUS SonicMaster audió rendszere. Kollégánk ma már az IFA helyszínén gyűjti az információkat, remélhetőleg az új Zenbookot is megtapogatja rendesen…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik