Tech

Itt a végleges Windows 8.1

Steve Ballmer bejelentette távozását, az új Windows operációs rendszer pedig elkészült, de néhány hetet azért még várnunk kell rá.

Emlékezetes, hogy a Microsoft 2009 októberében adta ki a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Windows 7 operációs rendszert, de már ezelőtt megkezdődött a következő nagy dobás, a Windows 8 fejlesztése. Ez utóbbi, a felhasználói felület terén igen komoly változásokat hozó operációs rendszer 2012 októberében került a boltok polcaira, de a vártnál kevesebb felhasználót csábított vásárlásra, illetve frissítésre.

Most viszont – a korábbi terveknek megfelelő időpontban – elkészült a ráncfelvarráson átesett utód, a korábban Blue fejlesztési kódnéven ismert Windows 8.1 végleges verziója. Ezt a szoftvert júniusban jelentette be a redmondi mamutcég, majd pedig gyorsan ki is adott belőle egy tesztverziót. A Windows 8.1 végleges változata, vagyis a Windows 8.1 RTM (Release To Manufacturing) verziószáma egész pontosan a következő: 9600.16384.130821-1623. A Microsoft OEM partnerei, a gyártók már meg is kapták az új OS-t: a már alapból ezzel a szoftverrel felvértezett készülékek október 18-án bukkannak fel a kereskedések polcain.

A Windows 8 után pontosan egy évvel érkező Windows 8.1 nem hoz túl gyökeres változásokat, viszont azért a cég korábbi Service Packjainál mindenképpen több újdonságot tartalmaz. Ilyen például a módosított kezdőképernyő, az új csempeméretek, az új keresőfunkciók, a javított biztonság, a továbbfejlesztett tartalombolt, a natív 3D-nyomtató támogatás, az új Internet Explorer, az integrált Skype és a sokak által várva várt Start gomb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik