Tech

A boltokban az Xbox One

Az amerikai kereskedésekben már ott figyel az újgenerációs játékgép, de még nem vásárolható meg.

A Microsoft május végén lebbentette fel a fátylat a mára már igen elavult Xbox 360 sokak által várva várt utódjáról, a nemes egyszerűséggel csak Xbox One névre keresztelt játékgépről. Az újdonság egyelőre még nem kapható a kereskedelmi forgalomban, a fejlesztők ugyanis még gőzerővel dolgoznak rajta, nemrégiben például felpörgették egy kicsit a benne lévő grafikusprocesszor órajelét, 800-ról 853 MHz-re.

Ettől függetlenül az új Xbox már megérkezett az Egyesült Államokbeli Microsoft kereskedésekbe, igaz egyelőre még csak olyan formában, hogy üvegvitrinben alaposan szemügyre lehet vetni. Magyarul ezek a feltehetően dummy kivitelű Xbox One-ok egyelőre még nem vásárolhatók meg és sajnos ki sem lehet próbálni őket.

Az Xbox One nemzetközi forgalmazása a tervek szerint idén novemberben fog megkezdődni – az újgenerációs Kinect szenzorral felvértezett, jelenleg előrendelhető státuszú készülék hivatalos listaára Európában 499 euró, vagyis mintegy 153 ezer forint. A konzol első körben a következő országokban lesz megvásárolható: Ausztália, Ausztria, Brazília, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Kanada, Mexikó, Németország, Olaszország, Spanyolország, Új-Zéland.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik