Tech

Mit fog tudni a szupertitkos fotómasina?

Friss információk az Olympus fejlesztés alatt álló új fényképezőgépével kapcsolatban.

Jól értesült források tudni vélik, hogy az Olympus még az idén legalább három új digitális fényképezőgéppel fog előrukkolni. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint az újdonságokról valamikor szeptember elején fog lehullani a lepel, a legérdekesebb közülük pedig egy bizonyos Olympus E-M1 típusjelzésű modell lesz. Erről az egyelőre meglehetősen titokzatos készülékről elsőként július elején hallhattunk, most pedig újabb pletykák keltek szárnyra vele kapcsolatban.

Az előzetes információk arról szólnak, hogy az OM-D sorozat legújabb tagja, az Olympus E-M1 egy külcsínjét tekintve leginkább a tükörreflexes fényképezőgépekhez hasonlatos készülék lesz, mely az E-M5-énél nagyobb markolattal és egy új felső tekerőtárcsával fog rendelkezni. A mikro-négyharmados rendszerű, tükör nélküli cserélhető objektíves fotómasina állítólag egy újgenerációs 16 megapixeles képérzékelőt vonultat fel, az autofókusz rendszer pedig nem kevesebb mint nyolcvanegy AF-ponttal rendelkezik.

A sorozatfelvevő révén maximum 10 képkocka/másodperces sebesség érhető el, a legrövidebb záridő 1/8000 másodperc, a leghosszabb záridő 60 másodperc ezenkívül pedig szólnunk kell még a 3 colos mozgatható kijelzőről, a 2,36 millió képpontos elektronikus képkeresőről, illetve az integrált Wi-Fi-ről. A fényérzékenység ISO200 és ISO25600 között állítható, a vaku szinkronideje pedig 1/320 másodperc.

A 122x68x37 milliméter méretű, illetve akkumulátorral együtt 430 gramm tömegű Olympus E-M1 várható ára egyelőre ismeretlen, ezenkívül pedig még az első kémfotókra is várnunk kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik