Tech

Azért is betör a Google a TV-piacra

google (google, )
google (google, )

A Google egy vezetője szerint nem a Chromecast az utolsó olyan eszköz, amivel forradalmasítaná a tévézést a cégóriás.

A Google bemutatta új kütyüjét, a Chromecastot, egy 35 dolláros kis hardverkulcsot, amelyet ha a tévénkbe dugunk, mobil eszközeinkről streamelhetünk tartalmakat a nagy képernyőre. Nem ez volt az első alkalom, hogy a tévézés felé fordult a kereső óriás, és valószínűleg nem is az utolsó.

Korábban már volt egy próbálkozásuk, a Google TV. Ez egy olyan dobozka volt, amely a kábeltévés set top boxba dugva “ráhúzott” egy Google réteget a televíziónkra, ahonnan különböző tartalmakat érhettünk el. A Google TV viszont sajnos megbukott, ami nem is csoda, hiszen túl komplikált volt, és igazából nem nagyon tett hozzá a tévézés élményéhez semmit. A Chromecast viszont úgy tűnik, hogy okosan egyszerűsítette le a Google TV-t és használta fel annak jó tulajdonságait. A kis kütyüvel vezeték nélkül közvetíthetünk HD TV-nkre tartalmakat a mobilunkról vagy tabletünkről, illetve használhatjuk a Chrome böngészőt.

A Google, Androidért és Chrome-ért felelős vezetője viszont nem éri be ennyivel. Sundar Pichai ugyanis elmondta egy friss interjúban, hogy újjáélesztik a Google TV-t is, és várhatóan a következő CES konferencián mutatják be. Elmondása szerint a Chromecast egy kompakt megoldást jelent, de a Google TV-vel akár játszani is lehet majd, és egy komplett szórakoztató központtá válhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik