Tech

Eldobható e-mail cím a reklámok ellen

e-mail (e-mail, )
e-mail (e-mail, )

Az Abine új biztonsági böngésző kiegészítőjével elkerülhetők a kéretlen levelek.

A MaskMe sok tulajdonságával ugyan már találkozhattunk korábban más szoftvergyártók kínálatában, de az Abine most összegyűjtötte ezeket, és egy kompakt kiegészítő alkalmazást készített a Firefox és Chrome böngészők számára.

A programcsomagnak ingyenes és prémium verziója is van, de már az ingyenes verzióval is generálhatunk magunknak egy olyan, egyedi alias e-mail címet, amelyet például megadhatunk olyan reklámoldalakon, amelyek utána egész biztos üzenetekkel bombáznak majd minket. Ezt az ál e-mail címet a normál e-mail fiókunkhoz csatolhatjuk, ha viszont úgy érezzük, hogy már túl sok kéretlen levelet kapunk, utána egyszerűen törölhetjük az ál címet, és készíthetünk egy újat. Az ingyenes verzió szintén tartalmaz egy erős jelszógenerátort és egy biztonságos jelszótárolót is. A MaskMe titkosítja a fiókadatokat, és automatikusan kitölti az űrlap-információkat.

A prémiumverzió mindössze 5 dollárba kerül havonta, viszont ezzel már virtuális hitelkártyaszámot is generálhatunk, amelyet az e-mail címhez hasonlóan hozzárendelhetünk a valódi kártyaszámhoz. Egy másik prémiumfunkció a fentiekhez hasonló telefonszám-generátor, amit szintén az űrlapok kitöltéséhez használhatunk, sőt az idegesítő telemarketingeseket akár blokkolhatjuk is. A MaskMe mobil eszközökre is elérhető, iOS-en és Androidon egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik