Tech

Bárkinek lehet saját robotpókja

Robotpók (robot, )
Robotpók (robot, )

Félelmetesen valósághű mozgásra képes a Robugtix új robotpókja. Jó kérdés persze, mire is jó ez a kütyü az anyós ijesztgetésén és az iskolai menőzésen kívül, de tény, hogy most már ilyen is van... éljen.

Sok ember fél a pókoktól, és sokan vannak, akik a robotoktól is. Ők most lehet, hogy jobb, ha nem olvasnak tovább, ugyanis a következőkben a Robugtix által készített, az igazihoz megszólalásig hasonló robot pókot mutatunk be.

Elég népszerű a pók forma a robotikában, leginkább talán azért, mert a mozgatás és az egyensúly kérdését kifejezetten jól támogatja a sok lábra támasztott megoldás. Ezúttal a T8 névre hallgató pókot háromdimenziós nyomtatóval készítették, és köszönhetően a cég Bigfoot nevű kinematikus motorjának, úgy mozog, mint valódi nyolclábú társai. A mozgáshoz 26 szervómotort használ, az irányításért pedig egy távvezérlő felel. Mindezt nem úgy kell elképzelni, mint egy távirányítós autónál, mert a póknak elég csak azt megmondani, hogy merre menjen, és az ehhez szükséges mozdulatokat, már ő készíti elő, és végzi el az ehhez szükséges számításokat.

Ha megtetszett a pókica, és feltétlenül beszereznénk egy ilyet, néhány dolgot tudnunk kell. Először is az 1350 dolláros ár nem nevezhető alacsonynak, és ebben még nincs benne a kommunikációs modul, amiért további 85 dollárt kell fizetni. Ezért a pénzért viszont megkapjuk a háromdimenziós nyomtatóval készített alkatrészeket, a mikro-vezérlő agyat, a motorokat, az összes összekötő elemet, és minden olyan egyéb kütyüt, amire szükségünk lehet a pók otthoni összerakásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik