Tech

Az Android a PC-ket is megeszi

Nem lehet tovább szépíteni a dolgot: komoly veszedelem fenyegeti a windowsos PC-ket, ugyanis tántoríthatatlanul támadnak az androidos laptopok. Nem kell erre döntőbb bizonyíték, mint az, ha az egyik legnagyobb gyártó is megkezdi az átállást.

A Hewlett-Packard új notebookajánlatai például önmagukért beszélnek. Két notebook-tablet hibrid jelenik meg hamarosan: a 480 dolláros listaáron rendelhető SlateBook x2-es androidos gép, illetve a Split x2, ami pedig egy Windows 8-alapú tablet lesz, viszont majdnem kétszer annyiba, 800 dollárba kerül majd. A pénztárca igényeit szem előtt tartva nem nehéz eldönteni, hogy melyiket választanánk inkább.

Persze ilyenkor mindig felmerül, hogy igazi produktív munkára sokak szerint még mindig csak a Windows operációs rendszer felel meg, de azért manapság már Androidra is találunk jól használható szoftvereket, amelyekkel versenyszerűen dolgozhatunk.

Egyébként pedig az átlagfelhasználó a géppel töltött idejének nagyobb részét passzívan, tehát valamilyen tartalmat “fogyasztva” tölti, és nem feltétlenül bonyolult Excel táblák töltögetésével. Azonban nem csak az Android ver rá a windowsos készülékekre. A Samsung 250 dolláros Chromebookja például folyamatosan tartja magát az Amazon webáruház eladási listájának élén.

Az egyetlen remény a Windows 8 és a hamarosan megjelenő 8.1 számára, hogy a közeli jövőben megjelenhetnek új, olcsóbb Windows tabletek, köszönhetően az Intel olcsó Silvermount chipjeinek, így akár már 600 dollárért kaphatunk komoly, négymagos processzorral ellátott Windows laptopot, mint például a HP Envy x2-je. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a piac egyre inkább az Androidot preferálja.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik