Tech

Még a héten jöhet a Sony új okos órája

kézkrém (kézkrém)
kézkrém (kézkrém)

Minden jel arra mutat, hogy az e heti Mobile Asia Expo 2013-on mutatja be új, okos óráját a Sony.

Kapcsolódó cikkek

A Sony Mobile több olyan üzenetet is közzétett Twitter-oldalán, amely az óra bemutatására utal. Az egyik bejegyzéshez képet is csatolt, amelyen az szerepel, hogy egy felmérés szerint az okostelefon-felhasználók egyharmada viselne egy csuklón hordható okos eszközt is. A bejegyzésben és a kép alján is olvashatók az #itistime (itt az idő) és a #MAE2013 hashtagek. Az utóbbi egyértelműen utal az idei expóra. Egy másik bejegyzésük pedig azt hangoztatja, hogy a cég génjeiben benne van a hordható technológia fejlesztése. Gondoljunk csak a legendás Walkmanre.

Azt már biztosan tudjuk, hogy a Sony kedden tart egy sajtóeseményt a shanghai kiállításon és több európai helyszínen is, és bár eddig mindenki arra készült, hogy a cég 6,4 hüvelykes phabletje lesz a nagy durranás, úgy tűnik, marad hely még a SmartWatchnak is. Miután minden nagyobb cég bejelentette már, hogy egy okos órán dolgozik, izgatottan várjuk, hogy mivel rukkol elő a Sony, és mit is tud majd pontosan a SmartWatch. Ami már sejthető, hogy várhatóan android alapú lesz, ami azért jó, mert a hírek szerint már több mint 200, kimondottan ilyen eszközre fejlesztett alkalmazás letölthető a Google PlayStore-jában.

Az okos óra az idei évben mindenkit elbűvölt, és a Sony mellett az összes óriáscég – a Google, az Apple, a Microsoft, a Samsung – bejelentette, hogy készít egy hasonló készüléket, de van olyan kisebb gyártó, aki már piacra is dobta saját óráját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik