Tech

Könyv lehet a facebookos idővonalunkból

Likebook (facebook, idővonal, )
Likebook (facebook, idővonal, )

Fizikai könyvbe rendezhetjük a Facebook idővonalára kihelyezett emlékeinket.

Manapság a facebookos idővonalunk alapján mindenki megismerheti az életünket. Persze ehhez az is kell, hogy serényen jegyzeteljük életünk fontosabb eseményeit. Az idővonal megmutat mindent: a születésnapunkat, hogy mikor diplomáztunk, mikor volt az esküvőnk, mikor utaztunk el álmaink tengerpartjára. Ez a sok emlék akár egy könyvet is megtölthetne. A Likebooks szolgáltatásának hála, bármikor fizikai formába önthetjük az elmúlt évtizedek emlékeit.

A Likebooks összegyűjti az idővonalra kirakott bejegyzéseket, fényképeket, a barátaink kommentjeit, és egy könyvbe rendezi ezeket. Azt, hogy életünk melyik szakasza kerüljön a könyvbe, mi határozhatjuk meg. Lehet ez csak pár hét, de akár egy egész év eseményei is. A könyv ára pedig a tartalom mennyiségétől függ. Egy 25 oldalas vékonyabb kiadás mindössze 12 dollár, egy vaskosabb 500 oldalas emlékkönyv viszont már 137 dollárba kerül, továbbá azt is kiválaszthatjuk, hogy puha vagy keményfedeles legyen a könyvünk. A Likebooks szerint egy átlagos Facebook-felhasználó nagyjából 100 oldalnyi bejegyzést tesz évente.

Bár a világ egyre inkább a digitalizálódás felé tart, mégis megvan az emberben az az alapvető reflex, hogy szeretné összegyűjteni, és megőrizni emlékeit, és a monitor helyett, egy albumban nézegetni a fényképeit. Ebben segít nekünk a Lifebooks, és lássuk be, néha jó érzés kicsit offline lenni – még ha ez egy kissé furcsa, nyakatekert módja is a dolognak.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik