Tech

A Facebook népe találta meg a lopott autót

Elloptak egy Ford Fiestát. Ez sajnos viszonylag sűrűn megtörténhet, az viszont már nem annyira általános, hogy másfél nap alatt meg is találják, mégpedig a Facebook segítségével.

Két elkeseredett Ford Fiesta-tulajdonos úgy döntött, hogy kedd reggel ellopott kocsiját a föld alól is felkutatja, és készített egy Facebook-oldalt, ahol arra kérték az embereket, hogy ha bárhol meglátnak egy fekete Ford Fiestát, fotózzák le, és küldjék el e-mailben a blogjatek@gmail.com címre. Nyomravezetői díjat is felajánlottak: az, aki a legtöbb olyan képet küldi, amin jól olvasható az autó rendszáma, és azt is megírja mellé, hogy pontosan hol készült a kép, húszezer forintot kap, annak pedig, aki megtalálja magát az ellopott LWB 277 rendszámú autót, százezer forint üti a markát.

Szűcs Ádám és Salamon Éva autótulajdonosok felhívására özönleni kezdtek a Ford Fiesta-fotók, és pillanatok alatt majdnem 1000 lájkolója lett az általuk létrehozott oldalnak. A kedden délben indított „kampány” szerda kora estére beérett, ugyanis megtalálták a keresett gépjárművet, és azóta már a rendőrségi helyszínelés is lezajlott. Kivételesen úgy tűnik, nem baj, ha sok időt töltünk a Facebook előtt.


Forrás: Facebook

Az ötlet kétségtelenül zseniális, hiszen látható, hogy a közösségi média pillanatok alatt beindított egy olyan láncreakciót, amelynek hatására mindenki az ellopott fekete Ford Fiestáról kezdett beszélni, több internetes újság megírta, és még a rádiókban is erről volt szó. Többekben felmerült ugyanakkor, hogy az egész csak egy médiahack, vagy valamilyen bújtatott gerillamarketing-akció. Mi mindenesetre azt a verziót akarjuk elhinni, hogy a dolog nem erről szólt, hanem arról, hogy élelmes fiatalok zseniális ötlettől vezérelve, a legnagyobb közösségi oldal segítségével másfél nap alatt megtalálták ellopott autójukat. Előbb-utóbb úgyis kiderül, hogy naivak voltunk-e, vagy sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik