Tech

Kalóriát számol a Google

A Google már így is rengeteg kérdésünkre nagyon gyorsan választ tud adni, de most még táplálkozási tanácsadónak is felcsap.

A keresőóriás tegnap bejelentette, hogy több, mint ezer élelmiszerrel kapcsolatosan szolgál táplálkozási adatokkal: egy adott étel hány kalória, mekkora a zsír, fehérje vagy szénhidrát tartalma, és hasonlók. A működése pofonegyszerű: mindössze annyi a dolgunk, hogy megkérdezzük a Google-től, hogy például hány gramm zsír van egy banánban, a kereső pedig “kiköpi” az eredményt az oldal tetejére egy táblázatban. (Hasonlóan működik, mint a Google számológép. Ott ha egy műveletet írunk be a keresősorba, akkor a lap tetején megmutatja az eredményt.)

A kalória-kereső természetesen működik asztali és mobil eszközökön is, jelenleg azonban még van szépséghibája: egyelőre csak az USA-ban, és csak angolul működik. Megnyugtató azonban, hogy általában ezen viszonylag gyorsan változtat a Google, és várhatóan hamarosan itthon is elérhető lesz a szolgáltatás.

A Google nyilatkozata szerint az új lehetőség, hogy táplálkozási adatokra is kereshetnek a felhasználók, az egészséges életmódért folytatott harcuk egy fontos mérföldköve, éppen ezért ígéretet tettek, hogy gyorsan bővítik majd a kereshető ételek körét. Azt viszont azért ne felejtsük el, hogy ha fogyni akarunk, nem csak a táplálkozásra kell odafigyelni, hanem rendszeresen mozognunk is kell.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik