Tech

Meghackelték a Facebookot – még januárban

facebook (facebook)
facebook (facebook)

A közösségi oldal némileg megkésett bejelentése szerint pánikra nincs ok, felhasználói adatok kiszivárgására nincs bizonyíték.

A szűkszavú közleményből kiderül, hogy egy „maroknyi alkalmazott” laptopjaira még az előző hónapban kártevő jutott be, mikor egy biztonságosnak hitt fejlesztői oldalt látogattak meg. Miután fény derült a biztonsági résre, azonnal kipucolták az érintett gépeket, értesítették a bűnüldözési szerveket, és kiterjedt, a mai napig tartó nyomozást indítottak a támadás és annak hatásainak pontos megismerése érdekében.

S bár az roppant aggasztó, hogy a közösségi oldal ilyen későn gondolta tájékoztatni milliárdnál is több felhasználóját, öröm az ürömben, hogy adataink nem kerültek illetéktelenek kezébe. Vagy – ahogy a közlemény fogalmaz – „nincs bizonyíték” ennek ellenkezőjére.

Ugyan kételkedni nincs okunk, az biztos, hogy a Facebook sikertörténete rövid úton véget érne, ha a felhasználóknak megrendülne a szolgáltatás biztonságába vetett hite – a közösségi oldal nem hiába dolgoztat hackereket annak érdekében, hogy ezt elkerülje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik