Tech

Gyurcsány és a macskaporszívózás

Gyurcsany-macska(960x640).jpg (gyurcsány ferenc, )
Gyurcsany-macska(960x640).jpg (gyurcsány ferenc, )

Tudják, hogy mi a közös a címben említett két dologban? Az, hogy megveszünk a kíváncsiságtól, hogy minél többet megtudjunk róluk.

Mi az? Negyed másodperc alatt képes megtenni 2500 kilométert és több milliárd születik belőle naponta. Na? Semmi? Elárulom: egy átlagos Google keresőszó.

A legelterjedtebb internetes keresőmotor magyarországi képviselete sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy mik voltak az idei év legnépszerűbb netes keresései idehaza. Tehát, hogy mi foglalkoztatta leginkább a magyar internetezőket, miről szerettek volna megtudni a legtöbbet.


A legkeresettebb magyar klip

Alapjában véve két kategóriában hirdettek győztest: az egyikben azok a keresések voltak, melyekre a legtöbb ember keresett, a másikban azok, melyekre idén ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az utóbbi évekhez képest.

Hírek tekintetében például főként olyan témák kerültek elő, melyek tematizálták a közbeszédet, és emiatt sok ember sokat akart tudni róluk. Ilyen volt például a meggyilkolt pécsi pszichológusnő, Bándy Kata ügye, vagy a brutális kegyetlenséggel megölt Szita Bence tragédiája, vagy a szupergazdag alvilági figura, az előzetesben lévő V. László története. A bűntényeken kívül sok embert érdekelt ezen felül a Schmitt- és a Semjén-féle plágiumbotrány, az Alaptörvény és a Békemenet is.

A politikusok közül a top háromban két ellenzéki és egy kormánypárti politikus, később államfő került: a plágium miatt lemondott Schmitt Pál helyét átvevő Áder Jánost Bajnai Gordon követi a ranglistán, de az első helyen Gyurcsány Ferenc található.

Tévéműsorok közül legjobban a Megasztár, hírességek közül Fluor Tomi, mindennapi ügyek közül pedig a bérek idei alakulása érintette meg leginkább a magyar internetezőket, de sokan akartak hummeres mémeken röhögni és megrémülni azon, hogy vajon mit jelent, ha valaki foghullásról álmodik.

Sokan vannak, akik az élet nagy kérdéseire is a Google-ön keresik a választ. Ezek az emberek a filozofikus kérdésektől („Mi a szerelem?”, „Mi a boldogság?”), a szexualitáshoz nélkülözhetetlen alapinformációkon át („Hogyan kell smárolni?”), az igazán bizarr kérdésekig („Hogyan kell macskát porszívózni?”) sok mindent bepötyögtek a keresőmotorba.

Az abszolút toplistát – nem meglepő módon – főleg a tévéhez, pénzhez és vérhez köthető keresések vezették. A magyar netezők legtöbbször a bérkalkulátorra, az olimpiára, a Megasztárra és a Való Világ 5-re voltak kíváncsiak.

És mi van a Hír24-gyel?

Oldalunk éves statisztikája szerint a mi olvasóinkat leginkább a gigászi Magyarország-Izland olimpiai kézilabdameccs közvetítése, egy januári óriásvihar, az Opera előtti ellenzéki tüntetés és Bándy Kata meggyilkolása érdekelte a leginkább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik