Tech

Sikeres razzia: megvan a kilencéves micimackós laptopja

számítógép-gyerek (számítógép, gyerek, )
számítógép-gyerek (számítógép, gyerek, )

A finn rendőrség kíméletlen a digitális bűnözőkkel szemben - tekintet nélkül azok nemére, korára és micimackós laptopjára.

Az érintett család napja úgy indult, mint bármely másik: ébresztő, fogmosás, reggeli és készülődés. Majd hirtelen kopogás: a rendőrség volt az, a biztos urak a micimackós laptopért jöttek.

A TorrentFreak jelentése szerint a helyi kalózkodás elleni csoport állapította meg, hogy a háztartásban szerzői jog által védett fájlokat töltöttek le, a jogsértést pedig természetesen feljelentés követte. Miután a kilencéves “tettes” apja nem volt hajlandó kifizetni a 600 eurós (170 ezer forintos) bírságot, a hatóságok átkutatták a család otthonát és lefoglaltak minden lehetséges bizonyítékot – egyebek mellett az inkrimináló micimackós laptopot is.

Mint kiderült, a kislány egy Chisu nevű finn popcsillag néhány számát próbálta letölteni a Pirate Bay-ről. Azonban az édesapa elmondása szerint egyrészt sikertelenül, másrészt a későbbiekben meg is vették a sztár legújabb CD-jét.

Mindez azonban egyelőre nem hatotta meg a kalózkodás ellen küzdőket és az eljáró hatóságokat, pedig még maga Chisu is a kislány mellett szólalt fel, hiszen nem kíván perelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik