Tech

Facebook kell a tinik fejlődéséhez?

számítógép (számítógép, iskola, )
számítógép (számítógép, iskola, )

Egy új tanulmány szerint a lájkok, tweetek és a közösségi oldalak közvetlen hatással vannak a fiatalok társadalmi fejlődésére.

A Washingtoni Egyetem munkatársa, Katie Davis elmondása szerint fontos észben tartani, hogy bár a technológiai fejlődés miatt a mai ifjak teljesen más dolgokat csinálnak, mint bármely korábbi generáció, a személyiség- és társadalmi fejlődési igények nem változtak. “Egyszerűen más eszközöket használnak ezen igények kielégítésére.

A Journal of Adolescence novemberi számában megjelenő tanulmánya szerint ugyan úgy tűnhet, hogy a poronty egész nap a képernyő(ke)t bámulja, a digitális kornak megvannak az előnyei: például a magukat félénknek vagy csendesnek leíró tinik saját bevallása szerint sokkal könnyebben nyílnak meg és beszélnek érzéseikről és problémáikról egy képernyő “védelme” mögött, mint személyesen.

A kutató persze arra is felhívja a figyelmet, hogy üröm kerülhet az örömbe. Elképzelése szerint azzal, hogy a fiatalok bárhol és bármikor kapcsolatot létesíthetnek egymással, veszélybe kerülhet az erős önálló személyiség kialakulása, ha folyamatosan egymástól és az online közösségektől várják a visszaigazolást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik