Tech

Mire készül az Apple?

Apple iPad mini meghívó (apple, ipad mini, )
Apple iPad mini meghívó (apple, ipad mini, )

Míg az iPhone a legutóbbi verzióval megnőtt, addig az október 23-i sajtóeseményen (szinte biztos, hogy) összemegy az iPad.

Kapcsolódó cikkek

Hivatalos megjelölés híján az egyelőre csak “iPad mini”-ként emlegetett eszközről már egy ideje hallani pletykákat – a magunk részéről már lassan egy éve, hogy először írtunk az Apple táblagépének zsugorított (és feltehetően jóárasított) változatáról.

Ugyan az iPhone 5 bemutatása helyett a cupertinoi cégnek elég lett volna annyit közölnie, hogy “igen, minden pletyka igaz”, az iPad minivel kapcsolatban még vannak megválaszolatlan kérdések. Bár nem hivatalos, annyit a szivárogtatásokból tudni vélünk, hogy egy 7,85 colos (majdnem 20 centis) képátmérőjű eszközről van szó, amelyet feltehetően a nagyobb testvéréhez hasonló, 32nm A5 processzor hajt 512MB RAM segítségével.

Az előzetes várakozások szerint a termék roppant népszerűségnek örvend majd – a sajtóesemény bejelentése után az Apple értéke 14 milliárd dollárral ugrott meg. Persze végsősoron minden rajtatok múlik: Ti hamarabb rászánnátok magatok egy kisebb (és valószínűleg olcsóbb) iPadre?

Van még egy kicsivel több mutatnivalónk (Hangsúly a “kicsin”)

A meghívó szövege egyébként rímel Steve Jobs híres “one more thing” (még egy dolog) mondatára, amivel egy újdonság bemutatása végén rátett még egy lapáttal a prezentációra – ezzel lett felvezetve például az iPod Mini, az iPod Shuffle és az iPhone 4 FaceTime lehetősége is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik