Tech

Apró iPad várható?

A legújabb pletykák szerint az Apple táblagépének tavaszi megújulása mellett, 2012 végén egy kisebb méretű változatra is számíthatunk.

Amennyiben hihetünk a (neten csak “iPad mini” névre keresztelt) készülék létezésében, úgy egy 7,85 colos képátmérőjű tabletről van szó, ami valószínűleg az Amazon roppant olcsó, Kindle Fire nevű táblagépével venné fel a versenyt.

A magunk részéről két okból – Steve Jobs két nyilatkozata miatt – kételkedünk. Egyrészt az Apple-alapító hitt abban, hogy a “tablet-élmény” kiteljesedéséhez igenis szükség van egy 10 colos képernyőre, ellenkező esetben túlságosan zsúfolttá válik a felület. Másrészt annak a fontosságát emelte ki, hogy (más gyártókkal és fejlesztőkkel szemben) az Apple-nek nem szabad fragmentálnia a termékcsaládjait – jelen esetben nem érdemes több méretet gyártani ugyanabból az eszközből.

Persze az Apple-t már nem Steve Jobs vezeti, azonban mégsem gondolnánk, hogy Tim Cook első dolga lett volna egy bevált recepten módosítani.

Persze lehet, hogy érdemes a kereslethez igazodni – Ti hamarabb rászánnátok magatok egy kisebb (és valószínűleg olcsóbb) iPadre?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik