Tech

Amikor a telefon nyitja a zárat

ajtózár (ajtózár)
ajtózár (ajtózár)

Végre nyugodtan el lehet felejteni a kulcsokat, hiszen az ajtót a világ bármely pontjáról nyithatjuk és zárhatjuk – feltéve, hogy a telefont nem hagytuk otthon.

A Lockitron WiFi segítségével működő készüléke a reklám szerint „másodpercek alatt” felszerelhető, és a gyártó szerint az eszközhöz járó elemek 9-15 hónapig szolgálják a vásárlót. Pontosabban a vásárlót és mindazokat, akikben a vásárló megbízik annyira, hogy engedélyezze számukra az interneten és SMS-ben is elvégezhető csiki-csukit.

Ha valakinek iPhone 4S (vagy már iPhone 5) típusú okostelefonja van, annak még gombot sem kell nyomnia, a Bluetooth 4.0 technológiának köszönhetően Szezám automatikusan tárul. (Ez a funkció a jövőben akár androidos és NFC-képes készülékekre is kiterjedhet.) A kínált lehetőségek közül személyes kedvencünk az, amely az okostelefonon értesíti a tulajt arról, ha valaki kopogott az ajtón.

Az internetre kötött zárat viszik, mint a cukrot – akit meggyőzött a termék, az itt rendelheti meg 149 dollárért (nagyjából 33 ezer forintért), azonban kiszállításra ne számítson 2013 márciusáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik