Tech

Így lehet stresszoldás közben rekordot dönteni

mobiltelefon (mobiltelefon, )
mobiltelefon (mobiltelefon, )

A finnek idén tizenharmadszor rendezték meg a mobildobáló világbajnokságukat – a nevezők három versenyszámban indulhattak.

Ugyan a finnek egykor még a mobiltelefonok gyártásáról voltak híresek, az utóbbi idő (hazánkat is érintő) nehézségei miatt nagyobb hírnevet remélhetnek a mobiltelefonok dobálásától. A tizenkét évvel ezelőtt először megrendezett világbajnokság eredetileg a stresszoldásról szólt – kinek ne jutott volna már eszébe elhajítani készülékét? –, azonban mára már egyre jobban hasonlít egy valódi sportra.

A dobálás három versenyszámban zajlik: egyrészt a klasszikus hajítás, másrészt a „szabadfogású” megmérettetés – ez elsősorban a kreativitásról szól –, végül létezik „junior” kategória is, ahol a tizenkét éven aluliak „mobiloznak”.

Az idei verseny győztese a finn Ere Karjalainen, aki saját bevallása szerint előző este iszogatással készült a nagy napra. S bár a szervezők a 101,46 méteres eredményét világrekordként reklámozzák, az Engadget szerint legfeljebb országos csúcsról lehet szó, mivel egy hasonló, azonban belga szervezésű rendezvényen egy brit játékos az idén 102,68 métert dobott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik