Tech

E-mail helyett e-csókolózás

A távszerelmeseknek nem kell a szavakra korlátozniuk magukat - egy szingapúri kütyü segítségével az interneten csókolózhatnak is.

A csók (kiss) és küldönc (messenger) szavak összevonásával elnevezett “Kissenger” gyakorlatilag egy műanyag fej, amelynek legfontosabb arcvonása természetesen a túlméretezett ajak. Az érzékelőkkel és motorokkal ellátott kütyü egészen hasonlóan működik a tavaly bemutatott, japán csókátvivő berendezéshez: az egyik oldalon elkövetett érintést a másik oldalon jeleníti meg.

A mozgásérzékelő szilikonból készült ajkak “a lehető legteljesebb élményt nyújtják” – állítja Húman Szamani, a Szingapúri Nemzeti Egyetem (NUS) robotika tanára.

S bár a projekt már az utómunkálatok szakaszában tart, a forgalomba kerülést etikai kérdések késleltetik. “A csók nagyon intim dolog. Ahhoz, hogy ilyen kényes dolgot piacra dobjunk, előbb alapos tanulmányokat kell folytatnunk a társadalmi és kulturális vonzatairól” -– fejtette ki Húman Szamani.

S bár fenntartjuk tavalyi véleményünket – miszerint egyelőre semmi pénzért nem emelnénk ajkainkhoz egy ilyen izét -, abban továbbra is látunk fantáziát és piaci lehetőséget, hogy celebek csókjait próbálják meg értékesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik