Tech

A Facebook egyesített egy szétszakadt családot

facebook (facebook)
facebook (facebook)

Két évtized és a világ legnagyobb közösségi oldala kellett ahhoz, hogy egymásra találjon apa, anya és immáron felnőtt gyermekük.

Nemrég egy olyan indiai fiatalemberről írtunk, aki negyed évszázad elteltével találta meg édesanyját a Google műholdjainak segítségével, most pedig egy olyan családról számolhatunk be, amely a Facebooknak köszönheti ismételt együttlétét.

Történetük még a ’80-as évek végén kezdődött, mikor az amerikai Don Gibson feleségül vette az angol Chrissie-t bő húsz évvel ezelőtt, 1989-ben, nem sokkal egyetlen gyermekük, a ma már 22 éves Craig születése előtt. A problémák azzal kezdődtek, hogy a férfi az amerikai légierő alkalmazásában állt, amely azonban hazaszólította őt, felesége viszont – mivel előző házasságából már volt két kisgyermeke – nem akarta elhagyni az Egyesült Királyságot. S bár történetüknek ez nem a legromantikusabb része, az óceán két partján rekedt szerelmesek szép lassan elvesztették a kapcsolatot.

Mire gyermekük, Craig elég idős lett ahhoz, hogy apja után kutasson, Don már elköltözött Texasból; s bár az apa is próbálta megtalálni fiát – még nyomozót is fogadott a Scotland Yardon keresztül -, semmi nem vezetett eredményre.

A fiú elmondása szerint ő 12 éves kora óta próbálta felkutatni apját a neten, mégis apja találta meg őt. Pontosabban először Craig egyik féltestvérét, majd rajta keresztül őt. Másnap már a Skype-on chateltek, s bár mindez csupán egy hónapja történt, Don már októberben vissza akar költözni Angliába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik