Tech

Így mozognak a Facebook-felhasználók

A közösségi oldal világtérképre vetette, hogy idén merre járt mindenki.

A Facebook hatalmas felhasználói bázisa miatt mindig látványos eredményre számíthatunk, ha az oldal “adatcsapata” úgy dönt, vizuálisan is bemutatja, mi mindent tud rólunk. Az első ilyen kép, ami bejárta a világot, még 2010 végén készült, mikor egy gyakornok az akkor még “csak” félmilliárd felhasználó összes ismerősi kapcsolatát ábrázolta.

A mostani sorozat az idei év bejelentkezéseire koncentrált: a felhasználókat kor, helyváltoztatás, az amerikaiakat pedig politikai hovatartozás szerint is csoportosította.


Katt a nagyobb képért

(Forrás: Facebook Data Team)

A számítások és vizualizáció során csak azokat a bejelentkezéseket vették figyelembe, melyek között meghatározott földrajzi és időbeli távolság mutatkozott. Az eredmény látványos, és az is tisztán kiolvasható belőle, hogy az amerikaiak imádják Hawaiit, Nyugat-Európa és az Egyesült Államok keleti partja között pedig általánosnak mondható az átjárás.

A magunk részéről kezdeményeznénk, hogy egy hasonló térkép készüljön majd kizárólag a nyári hónapokról – kíváncsiak lennénk ugyanis, hogy melyik régió merre szeret nyaralni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik