Tech

Gyerekfejjel kínzás a Facebook

facebook-gyerekek (facebook, gyerekek)
facebook-gyerekek (facebook, gyerekek)

A fiatal elmék nem bírják ki a nyilvánosság folyamatos nyomását - különben is, a játszótéren lenne a helyük.

A Facebooknak természetes érdeke a legfiatalabbak meghódítása – olyannyira, hogy állítólag azon dolgozik, miként dobhatná le magáról a 13-as karikát. A közösségi oldal egyelőre nem nyilatkozna konkrétumokról, bár jelzésértékű, hogy Zuckerberg saját bevallása szerint “az oktatást a lehető legfiatalabb korban érdemes elkezdeni“.

A TechCrunch újságírói a Massachusettsi Műszaki Egyetem pszichológusát, az emberek és számítógépek közötti viszony specialistájának számító Sherry Turkle-t kérdezték a gyerekkori facebookozásról.

A szakember szerint lényegtelen, hogy a Facebook milyen szülői felügyeleti eszközöket talál ki, egy gyermek elméje képtelen megbirkózni egy nyilvános profil fenntartásának kínzó nehézségeivel. Különben is, a gyerekeknek a játszótéren lenne a helyük, viszont “a Facebook időt vesz el a személyes találkozóktól“.

Ahogy ezzel kapcsolatos korábbi bejegyzésünkben írtuk, a gyerekek milliós számban használták eddig is a közösségi oldalt. A Facebook ehhez kívánna igazodni, a pszichológus szerint viszont inkább szigorítani kellene ezen a “jóindulatú tolerancián”, mivel a szülők jelentős része (lehetőség és/vagy hajlandóság híján) egyszerűen nem fogja felügyelni a csemeték tevékenységét.

Szerintetek maradjon a Facebook korhatáros, sőt, szigorodjanak a mostani szabályok, vagy regisztrálhasson mindenki – korra tekintet nélkül – szabadon?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik