Tech

Mérges madarak foglaltak el egy parkot

A világszerte népszerű, számos formában játszható Angry Birds szó szerint életre kelt, kilépett az online térből és kalandparkként is bemutatkozik Finnországban.

A fejlesztő Rovio 2009-ben, az Angry Birds különböző változatait a játék megjelenése óta már egymilliárdnál többször töltötték le. A népszerűséget jelzi, hogy a cég legutóbbi kiadása, az Angry Birds Space megjelenése első 35 napjában ötvenmillió letöltést számlált. A Roviónak már 350 alkalmazottja van két finn városban, valamint Sanghajban és hamarosan svéd fiókja is nyílik Stockholmban.

A videojátékból virágzó üzletág született: a márka a plüssállatoktól az uzsonnás dobozon át a ruházati termékekig és ékszerekig mindenhol és mindenben fellelhető. Rajzfilmet terveznek, szponzorálják a Forma 1-et, és a héten azt is bejelentették, hogy Oroszországban egy helyi bankkal karöltve Angry Birds mintájú hitelkártyát bocsátanak ki.

A terjeszkedésnek tehát nem volt akadálya – az Angry Birds Land Helsinki közelében, a Sarknnienni kalandpark részeként nyílik meg. A kalandparkban minden megtalálható, amit a tervezők a játékból a fizikai világba képesek voltak átültetni: ügyességi játékok, csúszdák, homokozók és még sok más, a digitális világból ismerős elem.

A kalandpark alkotói azt remélik, a tojástolvaj zöld disznók és a mérges madarak Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Kínában is feltűnnek majd hasonló formában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik