Tech

A legkisebbeket célozza az Angry Birds

Az eredetileg okostelefonokra készített játék rajzfilmként hódítaná meg a gyerekek szívét.

A világszerte népszerű Angry Birds a digitális formáján kívül bemutatkozott már nagyestélyiként, karácsonyi díszkivilágításként és asztronautaként is, hogy a tojásos receptekre koncentráló szakácskönyvről ne is beszéljünk. A játszótérre is beköltöző, csúzliból zöld malacokat kaszaboló madarak most 52 rövid animációból álló sorozatként is megjelennek.


Fotó: AFP / Noel Celis

Nick Dorra, a játékot fejlesztő Rovio animációs részlegének vezetője egy cannes-i médiakonferencián jelentette be, hogy az új részek heti rendszerességgel jelennének meg. Tájékoztatása szerint egyfelől a játék meglévő rajongóinak szeretnének még többet nyújtani, és továbbra is fenntartani érdeklődésüket, másfelől olyan új közönségre is számítanak, amelyik még nem játszik telefonos játékokat. A mi fordításunkban ez elsősorban a gyerekeket jelenti.

A Rovio tavaly vásárolt Helsinkiben egy animációs filmstúdiót, ahol a játékokon kívüli projekteken dolgoznak. Dorra szerint ez jelenti a cég jövőjét. “Az Angry Birds nem csak játék. Az elkövetkezőkben egyre kevesebb lesz benne a csúzlizásból, és mind több a szereplők kalandjaiból, sokféle és sok formában megjelenő játékból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik