Tech

Így kell nevelni a Facebook-generációt

Egy anyuka úgy döntött, lánya nevelését ott folytatja, ahol problémásnak ítélte viselkedését: az interneten.

Korábban már írtunk egy olyan apukáról, aki gyermeke facebookos viselkedését 9 golyóval értékelte, most egy olyan anyukát szeretnénk bemutatni, akinek módszere kevésbé drasztikus, mégis hasonlóan figyelemreméltó.

Az Ohio állambeli Denise Abbott 13 éves lánya, Ava – valószínűleg számos kortársával együtt – a közösségi oldalon élte ki a pubertáskor és a családi élet frusztrációit. Ezzel kapcsolatban édesanyja többször is kérte, figyelmeztette és fegyelmezéssel fenyegette, de hatástalanul – mikor végül elszakadt a cérna, lánya profilképét a következőre módosította:


Nem tudom, hogy kell [befogni a számat] (ez utóbbi részt a keresztből lehet következtetni)
Nem használhatom többet a Facebookot és a telefonomat se. Kérdezd meg, hogy miért, anya azt mondta, mindenkinek válaszolnom kell, aki rákérdez.

Denise nevelési metodikája azon a tételen alapul, hogy az ember cselekedeteinek következményei vannak – függetlenül attól, hogy az offline vagy az online térről van szó.

A módszer egyébként úgy tűnik, hogy bejött, mivel Ava az NBC televízió helyi adójának azt nyilatkozta, hogy roppant kellemetlenül érintette a profilkép cseréje, az pedig, hogy az ismerőseinek folyamatosan le kellett írnia a történteket, tényleg rádöbbentette arra, mennyire tiszteletlen volt édesanyjával szemben.

Szerintetek jó ötlet volt? Vagy a gyereknevelés kapcsán is haladni kell a korral, csak épp nem így?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik