Tech

Öngyilkosság élő egyenesben

Egy tajvani nő aközben vetett véget életének, hogy kilenc ismerősével chatelt - egyik beszélgetőtársa sem riasztotta a rendőrséget.

A tajvani rendőrség keddi közleménye szerint Claire Lin 31. születésnapján követett el öngyilkosságot, a halál beálltának oka füstmérgezés. A mobiltelefonjáról letöltött utolsó képeken Claire Lin mellett izzó faszén, valamint a füsttel teli szoba látszik.

A nő egyik utolsó Facebook-bejegyzésében arról vall, hogy fokozatosan fogy az oxigén. Bár ismerősei arra biztatták, hogy nyisson ablakot és oltsa el a tüzet, ő csak annyit válaszolt, hogy a fojtogató füst csípi a szemét. “Könnyezem, ne írjatok többet.

Claire korábbi bejegyzései arra utalnak, hogy boldogtalan volt, barátja elhanyagolta, még a születésnapjáról is megfeledkezett – a holttestet épp a férfi találta meg másnap reggel, azonnal értesítette a családot.

Csaj Pen-zsei szociológus szerint a tragikus esemény arra világít rá, hogy az internet korában mennyire elmagányosodhat az ember. És hogy ismerősei közül miért nem reagált senki a való életben? “Az embernek kétsége támad az interneten keresztül látottak valóságtartalmával kapcsolatban, ezért nem cselekszik időben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik