Tech

Csalás áldozata a Microsoft alapítója

A csaló a világ egyik leggazdagabb emberének bankszámlájával próbálta megoldani saját anyagi gondjait.

Paul Allen, a Microsoft talán kevésbé ismert – viszont űrrepülőt építő – társalapítója, a Forbes jelenlegi listája szerint a világ 48. leggazdagabb embere – 14,2 milliárd dolláros vagyonából bizonyára nem venné észre, ha néhány ezer eltűnne.

Valószínűleg épp ezt gondolta Brandon Lee Price, az az önkényesen eltávozott katona, aki Pittsburgh-ben a személyazonosság-lopás eszközével próbált segíteni körülményein. Allen egy seattle-i bankszámláján sikerült megváltoztatni a címet, majd kiküldetni magának egy bankkártyát.

Az Associated Press jelentése szerint 15 ezer dollárt megpróbált átutalni magának, 658,81 dollárnyi összeggel a tartozásait csökkentette volna, és további, kisebb összegeket egyéb boltokban – például a számítógépes játékokkal foglalkozó GameStopban – elkölteni.

David Postman, Allen szóvivője szerint a folyószámláért felelős Citibank azonnal értesítette a tulajdonost és a hatóságokat is, s bár a társalapító teljes vagyonához képest valóban elhanyagolható kárról van szó, a személyazonosság-lopás még egy milliárdosnak is nyugtalanító. A szóvivő arra hívta fel a figyelmet, hogy ez is azt mutatja, bárki lehet áldozat.

Az elkövetőt március elején elfogták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik