Tech

Új iPad lett az új iPad

Az Apple legújabb táblagépe egy kicsit nagyobb, de szebb és gyorsabb elődjénél, mégsem kapta meg a hármas sorszámot.

Jelentősen jobb képernyővel, gyorsabb, A5X processzorral, HD-minőségű felvételekre alkalmas technológiával, öt megapixeles kamerával és beszédfelismerő alkalmazással felszerelt újgenerációs iPad-et mutatott be szerdán az Apple. Bár a korábbi pletykák iPad 3 néven hivatkoztak rá (sőt, egyesek az iPad 2S és az iPad HD nevekre is tippeltek), az iPad 2 felújított változatának tekinthető készülék egyszerűen iPad néven jelent meg.

Az iPad harmadik generációja elődjénél egymillióval több, összesen 3,1 millió pixeles képernyővel rendelkezik – az iPhone4 és 4S készülékhez hasonló, úgynevezett Retina-kijelzővel látták el. A félelmetesen magas pixelsűrűség nagyon jó képminőséget jelent, a 2048×1536-es felbontás egy mezei HDTV-t is leköröz.

Az új készülék támogatja a 4G/LTE adatátvitel rendszert, ami akár tízszer gyorsabb is lehet a jelenleg elterjedt 3G-s technológiánál – itthon ilyen fejlesztésén dolgozik a Telenor és a T-Mobile is.

A bemutatón elhangzott, az iPad2 is forgalomban marad, elsősorban azoknak, akik olcsóbb készüléket akarnak vásárolni. Az új iPad 499 dollártól lesz elérhető az Egyesült Államokban március 16-tól.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a táblagépen kívül az AppleTV új verzióját is bemutatta. Az eszköz az új kezelőfelületen kívül teljes HD-felbontásban képes megjeleníteni a képeket a tévé képernyőjén.

Aki szeretné megnézni a 85 perces keynote-ot, az megteheti az Apple honlapján, aki pedig csak a lényegre kíváncsi, annak itt egy jelentősen sűrített változat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik