Tech

Tapintható bejelentésre készül az Apple

Az időpont március 7-én, a helyszín San Francisco, a téma pedig minimum az iPad következő generációja.

Az almás cég kedden az alábbi meghívóval lepte meg az amerikai sajtó munkatársait, ezzel megerősítve a korábban – igaz, névtelenül – nyilatkozó források hitelességét.

Van valamink, amit tényleg látnod kell. És megérinteni

Az ottani idő szerint délelőtt 10-kor (itthon este hétkor) kezdődő sajtótájékoztató főszereplője minden bizonnyal az iPad 3 lesz, melynek legnagyobb újítása (a mellékelt ábra tanúbizonysága szerint is) a 2048×1536 felbontású Retina Display lesz, amivel az iPhone 4 és 4S modellek pixelsűrűségét éri el. (Az iPad 2-nek csak 1024×768-as képernyője volt.)

Mivel a meghívó első sora olyat ígér, amit tényleg látnunk kell, ezért a találgatások nagy része az előbb említett kijelzőt, esetleg az Apple iTV valamilyen újítását helyezi előtérbe. A záró félmondattal kapcsolatban azonban az Apple-mániás oldalak is csak tippelni tudnak.

A meghívót kísérő kép legnagyobb érdekessége, hogy a fekete keretből hiányzik a Home-gomb, ami jelentheti azt, hogy az Apple megszabadult tőle, de persze azt is – és ez a kevésbé izgalmas megoldás -, hogy az új iPadet fektetve fotózták.

Már csak hetet kell aludni és többet tudunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik