Tech

Játszani hív a Google

Egyetlen felületen lesz elérhető minden, ami Google és szórakozás - a legnagyobb változtatás mégsem ez.

Az átalakítás miatt ugyanis búcsút inthetünk az Android Marketnek – megijedni persze nem érdemes, csupán arról van szó, hogy a digitális szórakoztatás egyesített kezelőfelületén, a Google Play-en belül (Play Store néven) folytatja pályafutását. Funkcionalitás szempontjából nem történt jelentős változás, inkább arról van szó, hogy az informatikai óriás egy tető alá hozta oldalon tette elérhetővé az alkalmazásokat, e-könyveket, filmeket és zenéket, amit a play.google.com címen lehet elérni.

Az átnevezésre (vagy szép magyarosan: rebrandingre) a Google elmondása szerint azért volt szükség, mert az új elnevezés sokkal jobban kifejezi az oldalon nyújtott szolgáltatások összességét, mivel az emberek többsége Android Marketet inkább az alkalmazásokkal köti össze. Az androidos piactér mellett a többi, Play-en belüli szolgáltatás is új nevet kapott: a Google Music immáron Google Play Music, a Google Movies már Google Play Movies és így tovább. Persze a magyar felhasználók közül azok számítanak kivételnek, akiket nem csak az alkalmazásbolt érint.

Az egyesített kezelőfelület egyébként arra is rávilágít, hogy miért volt (nyilván egyebek mellett) szükség az egyesített adatvédelmi irányelvre – enélkül ugyanis lehetetlen lett volna a médiaszolgáltatások összevonása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik